Skip Navigation or Skip to Content

West Betuwe ontvangt certificaat Veilig Buitengebied

28 maart 2024
1 min leestijd

Gemeente West Betuwe heeft vandaag het certificaat Veilig Buitengebied ontvangen. Het certificaat markeert de gezamenlijke aanpak van de gemeente, ondernemers, inwoners en partners als de omgevingsdienst en politie, om het buitengebied veiliger te maken. Burgemeester Servaas Stoop ontving het certificaat uit handen van Anton Jansen en Anouk de Valois van het Platform Veilig Ondernemen Oost-Nederland.

Voor het veiliger maken van het buitengebied werkt West Betuwe samen met ondernemers, inwoners en partners als Groene boa’s, Omgevingsdienst Rivierenland (ODR), politie, brandweer, Provincie Gelderland, Koninklijke Nederlandse Jagersvereniging, Land- en Tuinbouworganisatie (LTO) Lokaal, Nederlandse Fruittelers Organisatie (NFO), Wildbeheereenheden, Waterschap Rivierenland en handhaving. Platform Veilig Ondernemen Oost-Nederland zorgt voor de begeleiding van het totale proces ‘Veilig Buitengebied’.

Gezamenlijke kracht

Burgemeester Servaas Stoop is blij met deze vorm van samenwerking in West Betuwe. “Ons buitengebied is uitgestrekt en prachtig, het is goed wonen, ondernemen en recreëren, maar ik maak me ook zorgen over illegale praktijken. We moeten steeds alert zijn. Door samen goed op te letten, en samen te werken, bereik je veel. Met die gezamenlijke kracht kun je gerichter criminelen afschrikken of zelfs opsporen.”

“Groter veiligheidsbewustzijn bij onze betrokken organisaties zorgt voor een groter veiligheidsgevoel bij onze inwoners. Samenwerken aan een veilig buitengebied werkt!”
Servaas Stoop, burgemeester West Betuwe.

Inwoners kunnen veel betekenen

Ook inwoners kunnen veel betekenen door verdachte situaties te melden. Dat kan via de politie via  0900 – 8844 of bij spoed 112. Wie anoniem wil blijven kan bellen naar Meld Misdaad Anoniem (M.), tel. 0800-7000.

Burgemeester Servaas Stoop neemt de waardering in ontvangst

overhandiging waardering

Bron: Gemeente West Betuwe