Skip Navigation or Skip to Content

Tiel – Collectief Winkelverbod

19 juni 2024
2 min leestijd

Collectief winkelverbod: ondernemers pikken het niet langer!

De ondernemers in de binnenstad van Tiel ‘pikken het niet langer’ en hebben de handen ineen geslagen door gezamenlijk de criminaliteit in de Tielse binnenstad aan te pakken. Door het instellen van een zogenaamd collectief winkelverbod worden winkeldieven geweerd uit de binnenstad.

Het collectieve winkelverbod is een initiatief vanuit de werkgroep “Veilig Winkelgebied binnenstad Tiel”, dat is geïnitieerd door ondernemersvereniging Hart van Tiel. Politie, brandweer, AVRI, gemeente Tiel , ondernemers en PVO Oost-Nederland werken hierin samen voor een veilig winkelgebied. Met een collectief winkelverbod zorgen ondernemers gezamenlijk voor een veiligere binnenstad en wordt het werk- en winkelplezier vergroot.

Werkwijze

Alle deelnemende winkeliers krijgen een sticker op de voordeur, zodat iedereen weet dat de winkel meedoet met het winkelverbod. Als iemand een strafbaar feit pleegt in één van de deelnemende winkels, dan krijgt hij of zij een collectieve waarschuwing voor één jaar. In deze periode heeft de persoon nog wel toegang tot deelnemende winkels. Bij een nieuwe overtreding krijgt deze persoon direct een collectief winkelverbod en is hij of zij niet meer welkom bij alle deelnemende winkels. Mocht de persoon dan toch een deelnemende winkel betreden, kan meteen de politie worden gebeld vanwege huisvredebreuk.

Ondernemer Douglas Tiel en één van de initiatiefnemers Guido de Wit: “De criminaliteit loopt de laatste jaren wel echt de spuigaten uit, vooral kleine kostbare artikelen zijn gewild. Wij zijn dus erg blij met dit initiatief, hiermee schrikken we winkeldieven af en weren hen uit de stad. Winkelen in Tiel zal hierdoor zeker veiliger worden, wat bijdraagt aan een prettig winkelklimaat!”

Ook Gemeente Tiel is erg blij met dit initiatief en ondersteunt dit project. Burgemeester Frank van der Meijden: “We tolereren geen diefstal of andere criminaliteit en zorgen samen met de ondernemers voor een veilige en gastvrije binnenstad.”

Kijk voor meer informatie over het collectieve winkelverbod op www.collectiefwinkelverbod.nl.