Skip Navigation or Skip to Content

Het cybercafé staat in het teken van een cybercheck. Het cybercafé wordt georganiseerd in samenwerking met lokale studenten en experts. Het cybercafé biedt een uitgelezen kans om inzicht te krijgen in digitale kwetsbaarheden en om proactief stappen te ondernemen om deze aan te pakken.

Tijdens deze bijeenkomst zullen studenten, gespecialiseerd in cyberveiligheid, een op maat gemaakte cybercheck voor het MKB afnemen en eventuele kwetsbaarheden identificeren. Deze informatie zal worden opgenomen in een adviesrapport, dat zal helpen om kennis op het gebied van cyberweerbaarheid te vergroten, stappen te ondernemen tegen de toenemende cyberdreigingen en om gerichte gesprekken aan te gaan met, bijvoorbeeld, de IT-leverancier.

Naast de cybercheck zullen experts aanwezig zijn om vragen te beantwoorden en dieper in te gaan op specifieke aspecten van cyberbeveiliging die relevant zijn voor de onderneming. Dit biedt een unieke gelegenheid om kennis op het gebied van cyberdreigingen te vergroten en concrete maatregelen te nemen om bedrijfsgegevens te beschermen.

Hierbij een overzicht van wat een cybercheck tijdens een cybercafé inhoudt:

  • Digitale voetafdruk van het bedrijf: Onze studenten zullen een analyse uitvoeren van de digitale aanwezigheid van het bedrijf, inclusief websites, sociale mediakanalen en andere online platforms. Door middel van openbare bronnen (OSINT) zal er informatie verzameld worden over de onderneming en worden mogelijke risico’s geïdentificeerd.
  • Standaard cybervragen op basis van de vijf principes van het DTC: Er zullen vragen gesteld worden over verschillende aspecten van cyberbeveiliging, gebaseerd op de vijf principes van het Digital Trust Center.
  • E-mail- en websitetest: De veiligheid van uw e-mailaccounts en website(s) worden getest op mogelijke kwetsbaarheden.
  • Beveiliging van verschillende soorten sociale mediakanalen: De beveiliging van de sociale mediakanalen van de onderneming wordt bekeken en er kunnen adviezen volgen over mogelijke verbeteringen.

Het cybercafé biedt plaats aan een maximaal aantal deelnemers, afhankelijk van de beschikbaarheid van studenten en experts.  Interesse om een cybercafé te organiseren binnen uw ondernemersvereniging?

 

Neem contact met ons op!

Begin in ieder geval alvast met de volgende 7 maatregelen!

Downloads