Skip Navigation or Skip to Content

KIEK UUT Talkshow Winterswijk

17 mei 2021
1 min leestijd

KIEK UUT Talkshow Winterswijk

De gemeente Winterswijk was maandag 17 mei 2021 gastheer van de derde aflevering van de Online Talkshow KIEK UUT. De uitzending heeft plaats gevonden vanuit het gemeentehuis in Winterswijk aan de Stationsstraat 25.

Burgemeester Joris Bengevoord, ondernemer Koen Mentink (Managing Director Hittech Bihca BV), Hanneke de Bruyne Teamchef C Politie Basisteam Achterhoek Oost bij Politie Nederland en Paul van der Weiden, adviseur Lokale Veiligheid van het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (het CCV) gingen met elkaar in gesprek over het veelkoppige monster dat ondermijning heet.

Deze aflevering van KIEK UUT stond opnieuw onder leiding van tafelheer Anton Jansen, manager PVO Oost-Nederland. De rode draad was dit keer dat samenwerking loont, op vele fronten. Burgemeester Joris Bengevoord gaf aan dat er veel contacten zijn met de politie en goede verbindingen met private partijen. Hanneke de Bruyne bevestigde die situatie. ‘Ondermijning is een zaak van ons allemaal, iedereen draagt een maatschappelijke verantwoordelijkheid om het fenomeen tegen te gaan. Private partijen zorgen voor extra ogen.

Koen Mentink, als ondernemer, maar ook vanuit zijn rol als vertegenwoordiger van de ondernemers, gaf aan dat hij heel erg content was met de wijze waarop de gemeente ondernemers in financiële zin te hulp is geschoten tijdens de Coronacrisis. Paul van der Weiden noemde in zijn spreektijd allerlei handvatten om signalen van ondermijning te herkennen. Hij benadrukte verder dat voorlichting geven en continu bewustwording creëren door diverse samenwerkingsverbanden veel resultaten oplevert in de sfeer van preventie.

In de loop van het gesprek kwam uitgebreid de mogelijkheid tot (anoniem) melden via Meld Misdaad Anoniem en de meldingsbereidheid binnen de gemeente Winterswijk aan bod, terwijl ook door kijkers via de live chat of Whatsapp gestelde vragen uitgebreid werden behandeld.