Skip Navigation or Skip to Content

KIEK UUT Talkshow Oost Gelre

10 juni 2021
1 min leestijd

KIEK UUT Talkshow Oost Gelre

De zesde aflevering van de online talkshow KIEK UUT heeft donderdag 10 juni plaatsgevonden vanuit het gemeentehuis in Oost Gelre. Een coproductie van de gemeente Oost Gelre en Platform Veilig Ondernemen Oost-Nederland in opdracht van Regiodeal Achterhoek.

Anton Jansen ontving dit keer burgemeester Annette Bronsvoort, ondernemer Ruud Geurkink, Hanneke de Bruyne, Teamchef C, Basisteam Achterhoek Oost Politie Nederland en Paul van der Weiden, adviseur PVO Oost-Nederland.

Ook tijdens deze editie kwam de enorme verscheidenheid van het veelkoppige monster ondermijning op diverse manieren aan bod. Burgemeester Annette Bronsvoort benadrukte nog maar eens dat de aanpak van ondermijning een zaak is van de hele gemeenschap. De veiligheid van haar inwoners staat voorop. Zij gaf tevens aan dat het probleem van ondermijning boven Oost Gelre uitsteekt en een bovenregionale aanpak zoals wordt vormgegeven in de Regiodeal Achterhoek een must is om resultaten te boeken. Ruud Geurkink benadrukte het belang van een samenwerking tussen gemeente, politie en bedrijfsleven.

Paul van der Weiden wijdde, ondersteund met fotomateriaal in een presentatie, uit over wat je kunt zien bij spookbedrijven, een fenomeen dat niet alleen voorkomt bij de oudere bedrijventerreinen, Hanneke de Bruyne sprak over de gevoeligheid van het delen van informatie. Melden via Meld Misdaad Anoniem kwam uitgebreid aan bod als optie tot melden van signalen van ondermijning.