Skip Navigation or Skip to Content

KIEK UUT Talkshow Doetinchem

25 mei 2021
1 min leestijd

KIEK UUT Talkshow Doetinchem

De gemeente Doetinchem was dinsdag 25 mei gastheer van de vierde aflevering van de Online Talkshow KIEK UUT. De uitzending heeft plaats gevonden vanuit het gemeentehuis in Doetinchem.

Burgemeester Mark Boumans, ondernemer Jan Garretsen, tevens voorzitter van Bedrijvenkring IG&D, Patrick de Koeijer, Teamchef C Politie Basisteam Achterhoek West bij Politie Nederland en Paul van der Weiden, adviseur PVO Oost-Nederland gingen met elkaar in gesprek over het verschijnsel ondermijning en op welke wijze dat voorkomt in Doetinchem, ‘de hoofdstad van de Achterhoek’ (citaat Mark Boumans).

Zoals gebruikelijk stond ook deze aflevering onder leiding van Anton Jansen, manager PVO Oost-Nederland. Samenwerken was het woord dat door alle vier de aanwezigen met regelmaat werd genoemd. Publieke- en private organisaties hebben elkaar nodig om ondermijning tegen te gaan. Private partijen zorgen voor extra ogen die de publieke sector goed kan gebruiken. De onderwereld dreigt een steeds grotere grip te krijgen op de bovenwereld. Mark Boumans draaide er niet omheen: ondermijning is een fenomeen dat ook in zijn gemeente voorkomt. De coronacrisis heeft ervoor gezorgd dat bij ondernemers de financiële zorgen zijn toegenomen, waardoor ondernemers extra kwetsbaar worden voor de verleidingen vanuit de criminele sector.