Skip Navigation or Skip to Content

KIEK UUT Talkshow Berkelland

10 mei 2021
1 min leestijd

KIEK UUT Talkshow Berkelland

Het gemeentehuis van gemeente Berkelland was maandag 10 mei 2021 de gast locatie voor de tweede editie van de Online Talkshow KIEK UUT.
Burgemeester Joost van Oostrum, ondernemer Berend Veneberg (eigenaar Veneberg Security), Paul van der Weiden, adviseur PVO Oost-Nederland en Jan Schäperclaus, Teamchef basisteam Achterhoek-Oost gingen onder leiding van Anton Jansen met elkaar in gesprek over de aanwezigheid van ondermijnende criminaliteit in de gemeente Berkelland.

De eensluidende conclusie van alle gasten was dat mensen vooral moeten leren vertrouwen op hun buikgevoel. Een hek dat dicht zit bij een pand, waarin toch activiteiten plaatsvinden, nachtelijk autoverkeer met een buitenlands kenteken en het stunten met lage prijzen voor producten die kunnen wijzen op een tweede geldstroom. Een geldstroom vanuit de onder- naar de bovenwereld.

Burgemeester Joost van Oostrum schetste dat hij regelmatig gebruik heeft gemaakt van de Wet Damocles om te laten zien dat misbruik van vastgoed niet loont. Berkelland wil alleen nette, eerlijke ondernemers binnen de gemeentegrenzen. Berend Veneberg vertelde gedetailleerd welk extra paar ogen vanuit zijn bedrijfsactiviteit kan worden ingezet om signalen te herkennen.

De video’s van RIEC en Meld Misdaad Anoniem verduidelijkten in bewegend beeld het thema van de talkshow. Een deel was ingeruimd voor de beantwoording van vragen die vooraf waren gesteld en binnenkwamen via de live chat en Whatsapp.