Skip Navigation or Skip to Content

KIEK UUT Talkshow Bronckhorst

14 juni 2021
1 min leestijd

KIEK UUT Talkshow Bronckhorst

Het gemeentehuis van Bronckhorst was maandag 14 juni omgetoverd voor de laatste KIEK UUT vanuit de regiodeal Achterhoek. Anton Jansen ontving dit keer Marianne Besselink, ondernemer Ton van Hecke, Patrick de Koeijer als vertegenwoordiger van de politie en vaste sidekick Paul van der Weiden, adviseur PVO Oost-Nederland.

Bronckhorst was in 2017 de eerste gemeente die aan de slag is gegaan met het proces Veilig Buitengebied, een feit waaraan Marianne Besselink refereerde. De Publiek-Private Samenwerking die destijds is ingezet heeft voor zichtbare resultaten gezorgd. ‘Het gaat over alert zijn, met meerdere ogen de onzichtbare kanten van ondermijning zien en het feit dat je maar een keer NEE kunt zeggen. De allereerste keer’, aldus Marianne Besselink.

Ton van Hecke sloot aan met zijn uitleg over de gezamenlijke opzet van een communicatie-app bij ondernemers onderling, die tot meer contact heeft gezorgd. Paul van der Weiden werd door Anton Jansen opnieuw aan de tand gevoeld over de top 3 van meest voorkomende vormen van ondermijning, dit keer in Bronckhorst. Patrick de Koeijer waarschuwde in ferme woorden om vooral weg te blijven van ondermijnende activiteiten: ‘Criminelen deinzen nergens voor terug. KIEK UUT is echt op zijn plaats.’