Skip Navigation or Skip to Content

KIEK UUT Talkshow Aalten

3 mei 2021
1 min leestijd

KIEK UUT Talkshow - Aalten

Het gemeentehuis van gemeente Aalten vormde maandag 3 mei 2021 het decor van de online talkshow KIEK UUT. Burgemeester Anton Stapelkamp, ondernemer Johan van Eerden (Manager /director Triple A networks), Jan Schäperclaus, Teamchef basisteam Achterhoek-Oost en Paul van der Weiden, adviseur Lokale Veiligheid van het CCV gingen onder leiding van Anton Jansen, manager PVO Oost-Nederland, het gesprek aan over ondermijnende criminaliteit in de gemeente Aalten.

‘KIEK UUT – Gemeente Aalten’ liet een boeiende mix zien van meningen en visies vanuit ieders invalshoek over meerdere aspecten. Burgemeester Anton Stapelkamp en Jan Schäperclaus zette uiteen hoe de politie met ondermijning omgaat, Paul van der Weiden reikte voorbeelden en handvatten aan om ondermijning te herkennen, Johan van Eerden vertelde dat hij van collega-ondernemers ook wel eens signalen krijgt dat ze zijn benaderd. Burgemeester Anton Stapelkamp refereerde aan de ontdekking van een hennepkwekerij met 2000 plantjes die eind 2020 in zijn gemeente heeft plaats gevonden.

De show bevatte de nodige dynamiek door video’s in te starten die beschikbaar zijn gesteld door het RIEC (over ondermijning) en Meld Misdaad Anoniem: over hoe zinvol meldingen zijn met gegarandeerde anonimiteit. Het laatste kwartier van de show was ingeruimd voor de beantwoording van vragen die vooraf waren gesteld en binnenkwamen via de live chat of via Whatsapp.