Skip Navigation or Skip to Content

Criminaliteit dichtbij?

Datum: 19 september 2024

Tijd: 16:30 - 19:00

Locatie: Sligro, Ingenieur Schiffstraat 246, Enschede

Ondernemersalert - Ondermijning

Een bedrijf zonder activiteiten. Een boerenschuur of bedrijfspand dat wordt gebruikt en waarvan de ramen zijn afgeplakt. Zomaar een aantal voorbeelden van situaties die kunnen duiden op “ondermijning”. Ondermijning is criminaliteit waarbij de onderwereld en de bovenwereld met elkaar vermeng raken.

Criminelen hebben ondernemers nodig om hun criminele activiteiten te verdoezelen. Zo kunnen ondernemers ongewild ook
aanraking komen met criminelen. Gebieden met relatief weinig sociale controle, zoals bedrijventerreinen en het buitengebied, zijn aantrekkelijk voor criminelen. Ondermijning is een risico waar ondernemers zich tegen kunnen beschermen.

Op 19 september organiseert de Belangenvereniging Ondernemers Havengebied (BOH) samen met Politie, Gemeente Enschede en Platform Veilig Ondernemen Oost-Nederland (PVO) een bijeenkomst over ondermijning.  Tijdens deze bijeenkomst maken we het ‘onzichtbare zichtbaar’, om zo samen ondermijning tegen te gaan. Hoe herken je als ondernemer ondermijning? Wat doe je als je ermee te maken krijgt? Op deze vragen krijg je tijdens de bijeenkomst een antwoord. Er is volop de gelegenheid om vragen te stellen aan aanwezige experts en informeel van gedachten te wisselen. Ook staat er aansluitend een maaltijd voor u klaar. Ook pandeigenaren zijn welkom: delen met je pandeigenaar wordt gewaardeerd.

RESERVEER ALVAST IN DE AGENDA:
donderdag 19 september 2024 vanaf 16:30 tot 19.00 uur.
Locatie: Sligro, Ingenieur Schiffstraat 246, Enschede
Meld u aan voor deze bijeenkomst via: info@BOH-Enschede.nl